Gyógyszerírásra vonatkozó tudnivalók

Gyógyszerírásra vonatkozó tudnivalók

Minden napra vonatkozóan a rendelés első 1-1,5 óráját azok részére tartjuk fenn, akik csak a havonta szedett gyógyszereik felírására érkeznek. Ezen szolgáltatásra nem kell időpontot kérniük.

Tehát: „csak gyógyszerírásra” időpont nélkül lehet jönni:

  • páros naptári héten: 07:30 – 09:00-ig
  • páratlan naptári héten: 12:30 – 14:00-ig

Gyógyszerírást úgy is kezdeményezhetnek, hogy előzetesen telefonon megbeszélik a nővérrel a hiányzó gyógyszereket, ezek felírásra kerülnek és később, a megbeszélt időpontban átveszik a recepteket. Szükséges esetben 3 havi gyógyszert is tudunk írni a páciens részére.

2020.01.01-től érvényes szabályozás gyógyszerírásra

  • Azon betegek részére, akik tartós gyógyszerszedők és csak a szokásos gyógyszereiket szeretnék felíratni, telefonos megbeszélés után a szükséges, állandóan használt szereket felírjuk, de nem papír formátumú vényre, hanem csak az úgynevezett „felhőbe” tesszük fel. Ez az az internetes országos tárhely, melyről a beteg által kiválasztott gyógyszertár le tudja tölteni az információt a páciens kiadandó gyógyszereiről és TAJ-kártya, valamint személyigazolvány ellenében recept nélkül kiadja a gyógyszereket.
  • Fenti kényelmi szolgáltatás azonban nem mehet a páciens egészségügyi állapotának rovására, ezért kérjük, hogy legalább fél-egy évente a tartósan gyógyszert szedő betegeink személyesen is jelenjenek meg az orvosi rendelőben kontrollra.
  • Fekvő betegek részére – akik gyógyszerkiváltásra személyesen nem tudnak megjelenni a gyógyszertárban – továbbra is kötelező a gyógyszerek receptre történő kiírása. A gyógyszertárban pedig ezen vény ellenében adják ki a gyógyszereket a gyógyszert kiváltó hozzátartozónak.